QR-codes

OVER DE FIELDLAB

In het Fieldlab Fysiek-Digitaal werken we aan het versterken van de verbinding tussen de fysieke en de digitale bibliotheek. Dat gebeurt in het project QR-codes. Hier onderzoeken en testen we met bibliotheken hoe we met QR-codes de digitale collectie van de online Bibliotheek gemakkelijk voor iedereen toegankelijk kunnen maken. Koppel QR-codes op posters, flyers en schermen aan een selectie e-books of luisterboeken, die daardoor met twee klikken in de online Bibliotheek-app te lezen zijn. De codes kunnen op allerlei plekken binnen en buiten de bibliotheek worden gepresenteerd, bijvoorbeeld OV-hubs, recreatieparken en buurthuizen. Zo heeft elke fysieke bibliotheek een goede collectie én is de bibliotheek overal.

 

CONTACT

Dit Fieldlab is gestart als samenwerking van de noordelijke POI’s en bibliotheken. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: Grietje Smit (Fieldlabmanager) via g.smit@biblionetdrenthe.nl / Froukje Stuursma (projectleider) via f.stuursma@biblionetdrenthe.nl. 

 

UPDATES FIELDLAB

Laatste update (28-09-2023)

Eind 2022 is het projectteam QR-codes van start gegaan. Na het organiseren van een vragenuurtje en een kick off bijeenkomst hebben 19 bibliotheken een pilotplan ingediend om met QR codes aan de slag te gaan. Er is een werkwijze opgesteld voor bibliotheken om boekcovers en URL’s te verkrijgen van digitale titels en er is een generator ontwikkeld die bibliotheken kunnen gebruiken om QR-codes te maken. Daarnaast is er een marketingtoolkit gemaakt met sjablonen voor o.a. posters, flyers en banners. In samenwerking met de KB is er bovendien een WaaS-pagina ontworpen met populaire digitale titels, die bibliotheken kunnen personaliseren en implementeren in hun website. 

Er zijn 9 bibliotheken begonnen met hun pilot, zij hebben promotiematerialen gemaakt waarop de titels uit de online Bibliotheek met QR-codes binnen of buiten de bibliotheek worden gepresenteerd. Binnenkort gaan ook de andere bibliotheken van start. 

Copyright 2024 Innovatiebieb Sitemap | Algemene voorwaarden | Pricacybeleid