Mijn Bibliotheek

OVER DE FIELDLAB

De Mijn-omgeving van de toekomst: achter de inlog een intelligent ontwikkelplatform met rijke contenttips die worden uitgeserveerd aan de hand van het persoonlijke profiel van de bezoeker. Een digitale partner die proactief, betrouwbaar en persoonlijk helpt bij persoonlijke ontwikkeling. 
Onder andere vanwege enorme flexibilisering op de arbeidsmarkt en veranderingen die technologische ontwikkelingen teweegbrengen, liggen voor de bibliotheek grote kansen op de levenlanglerenmarkt. En natuurlijk ook gewoon omdat zelfontplooiing leuk is! Binnen die markt focussen wij op het informele en non-formele onderwijs. Om iedereen zo goed mogelijk te faciliteren met hun ontwikkeling, is het van belang een relevant en gevarieerd aanbod te presenteren. Daarom willen wij de Mijn omgeving doorontwikkelen naar een gepersonaliserd leerplatform, waar gebruikers op maat informatie en inspiratie voorgeschoteld krijgen uit de ontelbare bronnen die de digitale bibliotheek rijk is. Laat staan de gigantische overload aan content als je ook bronnen van buiten de bibliotheek meeneemt. Een betrouwbare filter die helpt om (geautomatiseerd en handgeplukte) bronnen te selecteren, is relevanter dan ooit. 

 

 

CONTACT

Dit idee is ontstaat bij Bibliotheek Aanzet en de kar wordt getrokken door projectleider Ronald Capelle. Meer weten of bijdragen? Neem gerust contact op met Ronald via rcapelle@debibliotheekaanzet.nl.  

 

UPDATES FIELDLAB

Laatste update (28-09-2023):

Omdat ‘iets voor iedereen maken’ er vaak op neer komt dat je iets ‘voor niemand’ maakt, kiezen we ervoor om ons in eerste instantie te richten op 18-35 jarigen. Daarna kan de Mijn Omgeving uiteraard uitgebreid worden naar een bredere doelgroep! 

De afgelopen tijd heeft Service Design bureau Koos vele mensen uit de doelgroep gesproken ter validatie van dit idee. Hier zijn waardevolle inzichten uit gekomen. Op basis hiervan bereiden we ons nu voor om als Landelijk Fieldlab de fase ‘oplossing testen’ in te gaan. We willen ons focussen op de vraag: hoe kunnen we een collectie en activitieten op basis van de interesses thematisch vindbaar maken voor 18-35 jarigen? 

 

Wil je meehelpen of heb je ideeën rondom bovenstaande vragen? Neem contact op met Ronald! 

 

 

Copyright 2024 Innovatiebieb Sitemap | Algemene voorwaarden | Pricacybeleid