6x boekentips #innovatie

woensdag 10 mei 2023

Houd jij je bezig met innovatie of wil je er meer over weten? Boeken lezen is in onze sector natuurlijk dé manier om je kennis te vergroten en/of inspiratie op te doen. In dit blog delen we een aantal boekentips met je. Het ene boek staat vol met handige tools en werkvormen die je direct kunt toepassen en in het andere boek vind je vooral theorie. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? 

 

Aanmelden innovatieve ideeën en projecten gestart

vrijdag 14 april 2023

We zijn gestart met het verzamelen van nieuwe innovaties voor de Landelijke Innovatiedag.

Vanaf 15 april kun je innovaties aanmelden op Innovatiebieb.nl. Je innovatie hoeft nog geen uitgewerkt initiatief te zijn. We vragen een beschrijving van je project, het doel, de doelgroep(en), hoe dit aansluit op de opgaven uit de Netwerkagenda en hoe we jouw idee eventueel verder kunnen helpen. Daarnaast willen we graag van je weten of je je project in aanmerking wil laten komen voor verdere uitwerking en verspreiding in een landelijk fieldlab én je kunt aangeven of je kans wil maken op de 'Nieuwe oogsten publieksprijs' die wordt uitgereikt tijdens de landelijke innovatiedag.

TwynstraGudde van start met onderzoek ‘Opschaling bibliotheekinnovaties’

vrijdag 31 maart 2023

In de Netwerkagenda van de openbare bibliotheken wordt ingegaan op het vraagstuk van het opschalen van innovaties. Vanuit de Koersgroep Innovatie is TwynstraGudde deze maand van start gegaan met een onderzoek naar de aanpak voor landelijke opschaling van bibliotheekinnovaties.

Landelijke innovatiedag voor bibliotheken: inspiratie, netwerken en kennisdelen

vrijdag 24 maart 2023

Op woensdag 24 mei aanstaande komen innovatie-ambassadeurs van bibliotheken uit het hele land bijeen om deel te nemen aan de innovatiedag ‘Het Nieuwe Oogsten’ in de Prodentfabriek in Amersfoort. Deze landelijke innovatiedag dient als startpunt voor het Bibliotheek Innovatie Netwerk (BIN). Dit netwerk helpt bibliotheken om nog meer waarde te bieden aan hun leden en bezoekers. Tijdens dit event zijn er innovatieve sprekers, presentaties, workshops en nog veel meer activiteiten rond innovatie in bibliotheken.


Copyright 2024 Innovatiebieb Sitemap | Algemene voorwaarden | Pricacybeleid