Aanmelden innovatieve ideeën en projecten gestart

vrijdag 14 april 2023

We zijn gestart met het verzamelen van nieuwe innovaties voor de Landelijke Innovatiedag.

Vanaf 15 april kun je innovaties aanmelden op Innovatiebieb.nl. Je innovatie hoeft nog geen uitgewerkt initiatief te zijn. We vragen een beschrijving van je project, het doel, de doelgroep(en), hoe dit aansluit op de opgaven uit de Netwerkagenda en hoe we jouw idee eventueel verder kunnen helpen. Daarnaast willen we graag van je weten of je je project in aanmerking wil laten komen voor verdere uitwerking en verspreiding in een landelijk fieldlab én je kunt aangeven of je kans wil maken op de 'Nieuwe oogsten publieksprijs' die wordt uitgereikt tijdens de landelijke innovatiedag.

Alle organisaties binnen de bibliotheeksector mogen innovaties indienen. Alle innovatieve projecten krijgen een plek op Innovatiebieb.nl, zodat de ideeën en projecten voor iedereen beschikbaar blijven en we met elkaar het gezamenlijk innoveren in de bibliotheken kunnen vormgeven en inspiratie, ervaringen en kennis kunnen delen.

'Het nieuwe oogsten publieksprijs'

Op 15 mei trekken we een denkbeeldige streep. Alle nieuwe inzendingen tot die datum nemen we mee naar de landelijke innovatiedag op 24 mei. Daar reiken we de publieksprijs uit: bezoekers van de innovatiedag mogen stemmen op het meest inspirerende initiatief! De winnaar ontvangt ondersteuning van een professionele innovatiecoach ter waarde van € 3.000,- om de innovatie verder te brengen. De tweede prijs waar je kans op maakt bestaat uit twee tickets voor het innovatiefestival Chaos in de orde op 11 november 2023 en de derde prijs betekent dat je naar huis gaat met een innovatieboekenpakket! Bij de ideeën en projecten die je (voor 15 mei) indient op Innovatiebieb.nl kun je aangeven of je in aanmerking wil komen voor deze publieksprijs. Wie gaat winnen wordt bepaald door de bezoekers van de innovatiedag. De sluitingsdatum van 15 mei betekent overigens niet dat je geen innovaties meer kunt inbrengen. Daarvoor kun je 365 dagen per jaar terecht op Innovatiebieb.nl!

Fieldlabs

Je kunt je project ook aanmelden voor een landelijk Fieldlab.

Begin juni ontvangen geselecteerde inzenders van fieldlabprojecten een uitnodiging om hun idee verder uit te werken en toe te lichten. De Stuurgroep Fieldlabs stelt daarna een shortlist samen van innovaties die geschikt zijn om binnen een landelijk Fieldlab verder uit te werken. Hierbij wordt gekeken naar de potentie van de innovatie, maar ook naar fases in het innovatieproces, regionale spreiding en verdeling van budgetten. De projecten op de shortlist worden uitgenodigd om op 22 juni een pitch te houden. Daarna zetten we vervolgstappen in de richting van landelijke fieldlabs.

We zien jouw innovaties graag tegemoet! Gebruik hiervoor het formulier op Innovatiebieb.nl, dan zorgen wij dat jouw input meegaat in de landelijke oogst.

 

 

Copyright 2024 Innovatiebieb Sitemap | Algemene voorwaarden | Pricacybeleid